27/3/13

DIY σοκολατένια αυγά λίγο διαφορετικά!!




Δεν πρόκειται για κάποια ιδιαίτερη συνταγή αλλά για το πως  με απλά υλικά μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτά τα όμορφα κούφια σοκολατένια αυγά, που θα διακοσμήσουν το τραπέζι μας ή το καλάθι με τα πασχαλινά καλούδια που θα προσφέρουμε στους φίλους μας.




Το σίγουρο είναι ότι είναι πιο εύκολα από ότι φαίνονται απλά απαιτούνε λίγη υπομονή όπως μας ενημερώνει η Sandra από το Sheknows!!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι λιωμένη σοκολάτα και μπαλόνι. Μην ξεχάσω να σας πω ότι  αντίστοιχα μπορούμε να γεμίσουμε τα αυγά με καραμέλες ή άλλα σοκολατάκια ως έκπληξη με την ίδια ακριβώς διαδικασία!!



Φουσκώνουμε τα μπαλόνια, τα ψεκάζουμε με αντικολλητικό σπρέι και αρχίζουμε να ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα προς διάφορες κατευθύνσεις γυρνώντας το μπαλόνι προσεχτικά γύρω γύρω




τοποθετούμε το μπαλόνι σε ένα ποτήρι για να στεγνώσει αφού πρώτα το έχουμε πιάσει με ένα μανταλάκι και ένα ξυλάκι  (είμαι σίγουρη ότι μπορούμε να σκεφτούμε και άλλους απλούς τρόπους για να τοποθετήσουμε τις μπάλες μέχρι να στεγνώσουν)


στην συνέχεια κόβουμε προσεχτικά την άκρη από το μπαλόνι για να φύγει ο αέρας και  το τραβάμε 




προαιρετικά όπως ανέφερα και πιο πριν μπορούμε να γεμίσουμε το μπαλόνι με καραμέλες ή άλλες μικρές σοκολάτες πριν το φουσκώσουμε απλά θα πρέπει να προσέξουμε περισσότερο κατά την αφαίρεση του μπαλονιού. 

Σκεφτείτε τα χαμόγελα που θα μοιράσετε σε μικρούς - μεγάλους!!!

Ας τα απολαύσουμε!! 

10 σχόλια :

  1. Είναι τελειοοοο!!!
    Φιλακια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφα!!
    Τι όμορφη ιδέα και αυτή, δεν σε προλαβαίνω βρε Δώρα!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χθες σκεφτόμουν να κάνω ανάρτηση για αυγά. Άντε να μπαίνουμε σιγά, σιγά στο κλίμα. Η ιδέα που μας προτείνεις είναι πολύ δελεαστική και πρωτότυπα νόστιμη!!! Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς σε βρήκα!!
    Τι ωραίες ιδέες είναι αυτές...Μπράβο σου υπέροχο blog!!
    Θα περνάω...καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟλύ πολύ όμορφα!!!!Μπράβο Ντόρα!!!!
    φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!θα το προσπαθησω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και εγώ κορίτσια σίγουρα θα δοκιμάσω να τα φτιάξω, με έχουν ξετρελάνει τα χρώματα της σοκολάτας!! Αλήθεια μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω σοκολάτα σε διάφορα χρώματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε παιδια τι ειναι το αντικολλητικό σπρέι ? Μπορω να χρησιμοποιησω κατι αλλο? Αντε, δωστε τα φωτα σας στην ασχετη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα, αντικολλητικά σπρέι μπορείς να βρεις σε πολύ γνωστά καταστήματα με είδη κουζίνας, στην ουσία νομίζω δεν είναι τίποτα άλλο από σπρέι λαδιού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...